|
|
Biotechnolog Norwegia
|
|
|
|
Candidate Profile in Polish
|
|
|
|
|
|
Biotechnolog biotechnologia, przemysł spożywczy/kosmetyczny
25 lat
Znajomość technologii i analizy żywności; technik analizy chemicznej, technik chromatograficznych (HPLC, GC) i spektrofotometrycznych, metod mikrobiologicznych i biochemicznych, umiejętność przeprowadzania reakcji PCR, wykonywania elektroforezy oraz podstawowych technik inżynierii genetycznej. Umiejętność prowadzenia hodowli komórkowych i pracy na nich.
W ramach badań do pracy magisterskiej przeprowadzałam badania obejmujące określenie poziomu aktywności przeciwutleniającej za pomocą technik spektrofotometrycznych oraz oznaczenia jakościowe i ilościowe związków fenolowych za pomocą techniki HPLC soków z jagody kamczackiej (Lonicera caerulea L.).
Wykształcenie:
10.2006 – 12.2011 Politechnika Gdańska: Wydział Chemiczny; kierunek Biotechnologia; specjalizacja Technologia, Biotechnologia i Analiza Żywności (ukończona z wynikiem bardzo dobrym; tytuł magister inżynier).
09.2003–04.2006 VI Liceum Ogólnokształcące im. Wacława Sierpińskiego w Gdyni, profil matematyczno-fizyczny (ukończone z wyróżnieniem).
Doświadczenie zawodowe:
01.09.-01.12.2011 Université Joseph Fourier, Grenoble, Francja: Staż w ramach studenckiego programu Erasmus w laboratorium NanoBio. Produkcja, oczyszczanie oraz badanie aktywności i kinetyki białka.
19.07.-13.08.2010r. Z.P.C. Bałtyk Sp. z o. o. Gdańsk, Polska: Letnia praktyka studencka, zapoznanie się z technologią wyrobu czekolady i produktów czekoladowych.
|
Preferowane miejsce pracy:
Norwegia
|
Numer klienta: 13091 |
Wiek: 25
Płeć: Kobieta
Inne stanowisko pracy: biotechnologia, przemysł spożywczy/kosmetyczny
Preferowany rodzaj pracy: Praca umysłowa
Preferowany stanowisko pracy: Biotechnolog
Czy zainteresowany pracą w Polsce: Tak
Znajomość języka angielskiego: 3 - Intermediate
Prawo jazdy: B
Licencja na wózki widłowe: Nie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TYPE AND NUMBER OF POLISH WORKERS REGISTERED
|
|