|
Kucharz
25 lat
Jestem z zawodu kucharzem. Aktualnie jestem szefem kuchni w jednej z inowrocławskich restauracji. W zawodzie pracuję ok. 8 lat, natomiast udokumentowanych mam ok.3 lata (niestety takie są polskie realia). Odbyłem również tygodniowe szkolenie w Akademii Kulinarnej "FARUTEXU" w Warszawie poznając tam nowoczesne metody gotowania sous-vide oraz podstawy kuchni molekularnej. Mój zakres obowiązków w restauracjach, w których pracowałem to:
-organizacja miejsca pracy
-przygotowywanie potraw
-organizacja imprez oraz cateringów
-magazynowanie produktów
-przygotowywanie nowych potraw do menu
-współpraca z dostawcami
-dbanie o czystość na stanowisku pracy.
Jedna z moich prac odbywała sie w czterogwiazdkowej restauracji. Tam styl gotowania oraz podania dania na talerz różniło się troszkę od gotowania w zwykłych restauracjach. Zajmowałem sie tam m.in.
-przygotowywaniem potraw metodą sous-vide
-przygotowywaniem potraw zgodnie z podstawami kuchni molekularnej
-przygotowywaniem potraw zawierających owoce morza
-przygotowywaniem dodatków skrobiowych i warzywnych.
Specjalizuję się w kuchni gorącej, przygotowywaniem mięs.
|
Preferowane miejsce pracy:
Anglia
|
Numer klienta: 41491 |
Wiek: 25
Płeć: Mężczyzna
Inne stanowisko pracy:
Preferowany rodzaj pracy: Hotelarstwo i gastronomia
Preferowany stanowisko pracy: Kucharz
Czy zainteresowany pracą w Polsce: Tak
Znajomość języka angielskiego: 3 - Intermediate
Prawo jazdy: B
Licencja na wózki widłowe: Nie
|
|
|
|
|